РусскийУкраїнськаЧас роботи: Пн-Пт: 9.00-18.00, Сб: 9.00-15.00, Нд: вихідний

Китайський виробник автомобілів Chery підкорює Європу

17.01.2018

Chery Exeed TX. Фото 1

Уже не перший рік китайський концерн Чері утримує пальму першості серед інших китайських автовиробників як головний експортер автомобілів. Новинка, яку недавно представила компанія тільки підкреслює це твердження. Йдеться про Chery EXEED TX - новому гібридному кросовері, який компанія Чері планує випускати і для європейського ринку.

Разом з новим автомобілем Chery презентувала і абсолютно нову платформу SUV, на основі якої в перспективі буде запущено ціле сімейство автомобілів Чері - EXEED. Машини суббренда EXEED - це в першу чергу стандарти преміум класу, високоекологічні, максимально економні, створені на основі новітніх інтелектуальних технологій.

Chery Exeed TX. Фото 2

Так що ж являє собою загадковий Chery EXEED TX? Автомобіль створювався, як це часто буває з китайськими моделями разом з низкою відомих європейських партнерів. Над дизайном EXEED TX крім китайців працювали фахівці відомого бюро під керівництвом Джеймса Хоупа, німецька корпорація Benteler внесла свою допомогу в розробку платформи нового авто, система повного приводу розроблялася спільно з компаніями Dana і BorgWarner. Також свою лепту у створення Chery EXEED TX внесли такі компанії як Valeo, Continental, Bosch і ряд інших.

Первісток сімейства EXEED володіє дуже сучасним, оригінальним дизайном кузова. Деякі фахівці відзначають якісь подібності з автомобілями Nissan (бічна частина), Range Rover і Jaguar в передній частині. Але, по-перше, це суб'єктивна думка, по-друге, сучасний підхід до дизайну автомобіля допускає якусь, найменшу схожість в екстер'єрі автомобілів, так що про плагіат не може бути й мови. У зовнішньому вигляді Чері ЕКСІДА кидаються відразу в очі об'ємні крила і досить масивні задні арки, підняті задні скла і, звичайно ж, вузькі смуги світлодіодного освітлення.

Chery Exeed TX. Фото 3

Відповідно зовнішньому вигляду й інтер'єр новинки. Слід відразу сказати, тут нічого не нагадує про те, що автомобіль родом з Китаю. Всі деталі чудово підігнані один під одного, для обробки використовуються тільки якісні матеріали: м'який пластик, замша, натуральна шкіра. Слід зазначити, що тут навіть задні сидіння мають можливість змінювати кут нахилу, а передні мають опції підігріву та вентиляції, є підлокітники. Панель управління відрізняється 7-ми дюймовим кольоровим екраном. Аудіосистема також має свій екран розміром 10 дюймів.

Chery Exeed TX. Фото 4

Chery EXEED TX планують випускати в трьох модифікаціях: з класичним двигуном внутрішнього згоряння, гібридний варіант і електрокар. Класичний варіант буде оснащуватися 1,6 літровим бензиновим двигуном з турбіною в парі з семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Потужність двигуна 218 к.с. Гібридний варіант Чері ЕКСІДА матиме 1,5 літровий бензиновий двигун потужністю 150 к.с також з автоматом на сім передач і електродвигун потужністю 115 к.с. Розгін до 100 км / год можливий за шість секунд. Витрата палива вражає, в циклі NEDC (їзда вмісті зі швидкістю не більше 35 км / год і серією зупинок) витрата 1,8 літра на 100 км.

У продажу на ринках Європи Chery EXEED TX повинен з'явитися в кінці 2018 року.

Є час почитати? Можливо вас зацікавить:

04.01.2018 Міський транспорт - на електрифікацію Міський транспорт - на електрифікацію

Вперше в Китаї весь автобусний парк одного з мегаполісів повністю переведений на електричну тягу На такий безпрецедентний експеримент наважилося керівництво міста Шеньчжень, в якому...

29.12.2017 Визначено лідерів серед електромобілів Китаю Визначено лідерів серед електромобілів Китаю

Китайський ринок електрокарів найбільший і швидко розвивається, кожен місяць жителі Китаю купують близько 40 000 нових автомобілів на електричній тязі. Взагалі, КНР може похвалитися високим...

06.12.2017 Geely представила новий кросовер Geely представила новий кросовер

На вже традиційній осінній автовиставці в Гуанчжоу Компанія Джилі представила на суд публіки свій новий позашляховик - Geely Vision S1. Новинка в першу чергу орієнтована на активних, молодих...

28.11.2017 Джилі наступає на Білорусь Джилі наступає на Білорусь

Новий завод китайського автогіганта Джилі почав роботу Неподалік від столиці Білорусі, в невеликому містечку Жодіно стартував випуск китайських автомобілів Geely Atlas. В...

» Всі новини

Проголосувало   3
.