РусскийУкраїнськаЧас роботи: Пн-Пт: 9.00-18.00, Сб: 9.00-15.00, Нд: вихідний

Джилі наступає на Білорусь

28.11.2017

Новий завод китайського автогіганта Джилі почав роботу

Новий завод Джилі в Білорусі. Фото 1

Неподалік від столиці Білорусі, в невеликому містечку Жодіно стартував випуск китайських автомобілів Geely Atlas. В урочистостях з нагоди відкриття нового заводу 17 листопада 2017 року брали участь президент Білорусі Олександр Лукашенко, Ань Цунхуей - президент Zhejiang Geely Holding Group, Фен Цінфен - президент, технічний директор концерну, віце-президент Пітер Хорбері і інші представники компанії Джилі.

Це вже не перший завод, побудований китайськими компаніями на території Білорусі. Починаючи з 2013 року тут, в місті Борисов, виробляли автомобілі Джилі так званим «викрутковим» способом, що не до кінця влаштовувало компанію Джилі. І ось, через 4 роки стартував новий, повноцінний завод, що відповідає останнім світовим стандартам, який буде збирати автомобілі дрібновузловим способом. Будівництво підприємства зайняло трохи більше двох років (старт був даний в березні 2015 року). Територія заводу «Белджі» становит 120 га, Загальний об'єм інвестицій перевищив 300 мільйонів доларів США.

Новий завод Джилі в Білорусі. Фото 2

Завод «Белджі» розрахований на виробництво близько 60 000 машин в рік. На таку потужність нове підприємство вийде не відразу. Так до кінця 2017 планується випуск 1,8 тисячі Джилі Атлас, в 2018 році потужність заводу вже складе близько 25 тисяч авто, роком пізніше вона збільшиться до 35 тисяч машин на рік. Крім Geely Atlas, тут планують збирати рестайлінгові версії позашляховика Geele Emgrand X7 і Geele Emgrand ЕС7.

Новий завод Джилі в Білорусі. Фото 3

Основним ринком збуту для «китайсько-білоруських» автомобілів крім країни виробника буде Росія, Казахстан і Україна. Відзначимо, що раніше для російського ринку автомобілі Джилі збиралися на виробничому майданчику в місті Черкеска, але зараз, за ​​словами, президента компанії Джилі Ан Цуйхуейа потреба в цьому відпала.

Новий завод Джилі в Білорусі. Фото 4

Відкриття такого потужного заводу зайвий раз підкреслює глобальний статус концерну Джилі на світовому ринку автомобілів, і звичайно ж, говорить про намір компанії постійно розширювати свої ринки збуту.

Новий завод Джилі в Білорусі. Фото 5

Цікавий факт - переважна більшість комплектуючих для складання вищевказаних машин буде доставлятися на конвеєр в Жодіно від європейських виробників, які співпрацювали і продовжують співпрацювати з шведської Вольво, яка, починаючи з 2010 року є частиною GEELY.

Є час почитати? Можливо вас зацікавить:

20.11.2017 Україна поступово переходить на екологічний транспорт Україна поступово переходить на екологічний транспорт

На кінець 2017 року нашій країні вже налічують трохи більше 4000 електромобілів Але головне не в кількості, а в тому, що попит на машини з електротягою постійно зростає. Всього пару років...

14.11.2017 Китайський конкурент Tesla Китайський конкурент Tesla

Новий китайський позашляховик може проїхати на одному заряді більше 300 км і розрахований на сім пасажирів ​ Китайська машинобудівна компанія NextEV на весняній виставці в Шанхаї...

07.11.2017 Нова китайська «мрія» Нова китайська «мрія»

​ У Китаї з'явився новий бренд автомобілів - Traum, що в перекладі з німецької означає мрія, проте до німецького автопрому він не має ніякого відношення. Під назвою Traum виходитимуть...

01.11.2017 Китайський автопром сьогодні Китайський автопром сьогодні

Вже ні для кого не секрет, що китайська автомобільна індустрія розвивається «скаженими темпами». На кінець 2017 роки кількість брендів китайських автомобілів вже наганяє європейські...

» Всі новини

Проголосувало   3
.