РусскийУкраїнськаЧас роботи: Пн-Пт: 9.00-18.00, Сб: 9.00-15.00, Нд: вихідний

Китайські автомобілі - за і проти

22.05.2015

Трохи більше 50-ти років - такий вік автомобілебудуванню Китаю. Починаючи з кінця 90-х років автомобільна промисловість розвивається особливо швидко. Кілька цифр: у 2006 році Китайська народна республіка обходить Японію, а в 2009 році і США і стає найбільшим авторинком світу. Що стосується виробництва, то Китай в 1992 році вперше випустив понад 1 мільйон автомобілів на рік. У 2010 році виробництво автомобілів перевищила 18 мільйонів в рік, що дозволило китайцям вийти на перше місце в світі по випуску авто, обігнавши визнаних лідерів ринку – Японію і США. З цього моменту ринок автомобілебудування Китаю розвивався не менше динамічно, за 2014 рік було випущено 23,72 мільйона автомобілів.

Експансія автомобілів з Китаю в Україну теж збільшується з кожним роком. Навіть зараз, в умовах кризи, коли продажу інших авто істотно впали, на китайські автомобілі скорочення попиту менше, ніж на ринку в цілому. У цифрах це виглядає так (за даними компанії AUTO-Consalting). 2012 рік – продано 17 304 автомобіля, частка ринку – 7,95%. 2013 рік – загальне число продажів – 21660 шт., 10,75% від загального продажу. 2014 рік – всього продано 12854 китайських автомобіля, що склало 13,92% українського ринку. Варто зазначити, що 2012 рік виявився переломним для китайського автопрому, саме тоді продажі китайців обігнали у нас російські автомобілі. В умовах кризи відбувається і відбір китайських брендів. Наприклад, в 2012 році в Україні було представлено 15 різних марок, в 2013 році їх кількість скоротилася до 9, а останнім часом можна говорити, що головна конкуренція за українського покупця йде серед Geely, Chery, Great Wall, BYD, Lifan і JAC.

Спробуємо розібратися в чому ж причина успіху вищевказаних брендів. Напевно, в першу чергу, це нормальний, привабливий дизайн і широкий функціонал автомобіля. Крім цього на китайські автомобілі надають хороші гарантії, часто роблять різні акції і знижки. Одним словом, політика продажів нічим не відрізняється від японських або європейських автомобілів. Відгуки власників стають з кожним днем ​​все краще, тому що крім поліпшення якості китайців, існує офіційний сервіс, на ринку доступні не дорогі і якісні запчастини на китайські автомобілі.

Головною перевагою, звичайно, є ціна. При комплектації, характеристики, схожими на відомі японські та європейські бренди, автомобілі з Китаю суттєво, а нерідко і в два рази дешевше. Китайські автовиробники випускають зараз багато машин з гідними параметрами, відмінним зовнішнім виглядом, хорошою прохідністю. Частина моделей офіційно має запозичення з японських авто не тільки зовні, але і технічно, завдяки чому багато китайських автомобілів досить надійні в експлуатації і мають прекрасні характеристики. Такі машини тепер купувати не тільки не страшно, а й стає престижно. Хочеться відзначити деякі моделі як приклад.

Lifan X60

Lifan X60 – Надійний кросовер, досить великий, недорогий автомобіль. Відрізняється високим дорожнім просвітом.

Chery Tiggo-5

Chery Tiggo-5 – нова версія відомого і добре зарекомендувавшого себе позашляховика.

Geely Emgrand EC7

Geely Emgrand EC7 – перший автомобіль з Китаю який створювався спеціально для європейського ринку.

BYD S6

BYD S6 – автомобіль просто чудовий, дуже якісний, одним словом «китайський Lexus».

BYD F3

BYD F3 – седан з оригінальним, що привертає увагу дизайном. Надійний, перевірений часом, один з лідерів продажу китайських авто.

Geely Emgrand X7

Geely Emgrand X7 – ще один кроссовер з Піднебесної завоював визнання автолюбителів. Відрізняється високою якістю, безпекою та комфортом.

Існує думка, що китайські автомобілі ненадійні в плані безпеки, що кузова роблять мало не з картону. Все це не так. Звичайно перші моделі не відрізнялися безпекою і якістю. Але зараз ситуація сильно змінилася. Всі вищеописані автомобілі, як і багато інших успішно пройшли краш-тест EuroNCAP. Крім цього, китайські автовиробники з кожним роком постійно покращують якість як самих автомобілів, так і комплектуючих і запчастин до них. Слід зазначити, що за останні роки ситуація із запчастинами для китайських автомобілів значно покращилася. Збільшився асортимент, з'явилося більше оригінальних запчастин.

Ще однією проблемою китайських авто вважалося, що продати б/у машину практично неможливо. І тут теж великі зміни в позитивну сторону. Зараз і в інтернеті на спеціалізованих сайтах, і на реальному ринку попит на автомобілі з Китаю підвищився в рази в порівнянні з російськими моделями.

Питання покупки автомобіля непростий, особливо якщо він китайський. Багато автолюбителів досі переконані, що « китайці » недостойні уваги. Набагато більша частина покупців уже переконати в іншому і позитивно відповідає на запитання чи варто купувати китайський автомобіль. «Китай» сьогодні значно зріс за якістю, виробники пропонують безліч машин в різних класах, за різними цінами. Вибір за Вами.

» Всі статті

Новини

04.08.2022 Shenlan – новий бренд китайських автомобілів Shenlan – новий бренд китайських автомобілів

Іменита китайська Changan Automobil (автомобілі преміум класу, у тому числі і для партійної верхівки) спільно з концерном Huawei та компанією Contemporary Amperex Technology (CATL), яка на...

26.07.2022 Китайські вантажні автомобілі на електротязі вже в Україні Китайські вантажні автомобілі на електротязі вже в Україні

В Україну завезли першу, поки що невелику партію вантажних електромобілів компанії JAC. Це JAC N55EV – п'ятитонна вантажівка з переднім приводом та повністю електричною тягою. Зовні він практично...

18.07.2022 Електрокросовер Geometry E вже у продажу Електрокросовер Geometry E вже у продажу

Geometry E – новий автомобіль на електричній тязі від торгової марки Geometry, яка належить світовому гіганту Geely. Чим може ця новинка зацікавити потенційних покупців, що у ній незвичайного?...

08.07.2022 Преміум клас від китайського бренду Hongqi скоро з'явиться в Україні Преміум клас від китайського бренду Hongqi скоро з'явиться в Україні

У другій половині 2022 року в Україні має стартувати продаж трьох моделей преміум-класу від престижного бренду Hongqi. Раніше автомобілі під цією маркою продавалися тільки на китайському ринку,...

» Всі новини

.