РусскийУкраїнськаЧас роботи: Пн-Пт: 9.00-18.00, Сб: 9.00-15.00, Нд: вихідний

Україна поступово переходить на екологічний транспорт

20.11.2017

На кінець 2017 року нашій країні вже налічують трохи більше 4000 електромобілів

Але головне не в кількості, а в тому, що попит на машини з електротягою постійно зростає. Всього пару років назад, а 2015 року було продано всього близько 160 електромобілів, в 2016 році це показник збільшився в рази - до 1400 машин. А 2017 рік взагалі показав небувалий досі зростання продажів - за десять місяців поточного року український ринок електромобілів зріс на 2,4 тисячі одиниць!

Електромобілі в Україні. Фото 1

Такий досить стрімке зростання має ряд причин. По-перше, починаючи з 2016 року, уряд трохи знизив податки на ввезення машин на електричній тязі (імпортери перестали платити ввізне мито і акцизний збір, що сумарно дозволило зменшити вартість електрокарів в середньому на 8 відсотків). По-друге, в наших містах починається розвиватися інфраструктура і сервіс для електромобілів. Ну і, нарешті, по-третє, постійне подорожчання пального, яке навряд чи зупиниться найближчим часом. Саме останній аргумент сприяє зростанню продажів електрокарів найсильніше, по крайней мере, в нашій країні.

Електромобілі в Україні. Фото 2

Збільшення продажів електромобілів зараз відбувається в усьому світі і український ринок тут далеко не на останньому місці. У відсотковому відношенні Україна займає сьоме місце в Європі за часткою продажів екологічно чистих машин до звичайних автомобілів. Випереджають нашу країну тільки Норвегія (абсолютний лідер продажів - 15% нових автомобілів тут на електричній тязі). Далі йдуть Швейцарія, Австрія, Франція, Голландія та Швеція.

Електромобілі в Україні. Фото 3

Наймасовіший електромобіль в нашій країні - це Nissan Leaf 2013-2014 років випуску, він займає майже 90 відсотків усього ринку електромашин. За ним слідують Tesla Model S і Ford Focus на електричній тязі, ще рідше зустрічаються у нас Fiat 500e, Nissan e-NV200 і Toyota RAV4 EV.

Електромобілі в Україні. Фото 4

По регіонах перше місце за кількістю машин з електричною тягою займає столиця (30% всього ринку), на другому і третьому місцях - Харків і Одеса (20 і 18 відсотків відповідно). За оцінкою фахівців, при збереженні нинішньої динаміки продажів до кінця 2018 роки кількість всіх електромобілів України має збільшиться до восьми тисяч одиниць.

Сьогодні частка електромобілів в Україні займає 0,7% ринку нових машин, що трохи вище, ніж в цілому по Європі, де аналогічна цифра сягає 0,4%. Наші найближчі сусіди (поляки і росіяни) теж значно відстають в цьому плані - за останні три квартали наші співвітчизники придбали електрокарів в середньому в шість разів більше.

Є час почитати? Можливо вас зацікавить:

14.11.2017 Китайський конкурент Tesla Китайський конкурент Tesla

Новий китайський позашляховик може проїхати на одному заряді більше 300 км і розрахований на сім пасажирів ​ Китайська машинобудівна компанія NextEV на весняній виставці в Шанхаї...

07.11.2017 Нова китайська «мрія» Нова китайська «мрія»

​ У Китаї з'явився новий бренд автомобілів - Traum, що в перекладі з німецької означає мрія, проте до німецького автопрому він не має ніякого відношення. Під назвою Traum виходитимуть...

01.11.2017 Китайський автопром сьогодні Китайський автопром сьогодні

Вже ні для кого не секрет, що китайська автомобільна індустрія розвивається «скаженими темпами». На кінець 2017 роки кількість брендів китайських автомобілів вже наганяє європейські...

25.10.2017 Китайський JAC на українському ринку Китайський JAC на українському ринку

Поява автомобілів китайської компаніі JAC стала можливою після підписання угоди між компанією «Богдан-Автотрейд» та китайським China Anhui Jianghuai Automobile Co., Ltd (JAC) про право...

» Всі новини

Проголосувало   3
.